Pet03182016

Last update08:42:37

Back Dobre Vijesti

Dobre Vijesti

Javni oglas za prijem i upis djece u odgojno- obrazovne ustanove

  • PDF

Projekt koji je zaživio lani i provodio se u školama ide i ove godine.Ovo je prilika za djecu koja nemaju prilike ići u vrtić, a besplatno je.

Ministarstvo znanost, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije uputilo je Javni oglas za prijem i upis djece u okviru realizacije prijeka financiranog iz UN-ovog fonda za ljudsku sigurnost.

Ovim projektom vršit će se prijem 500 djece u 17 odgojno-obrazovnih grupa, a pravo na upis imaju djeca starosti od 4 do 6 godina koja do sada nisu bila obuhvaćana niti jednim programom predškolskog odgoja i obrazovanja.

Prednost prilikom upisa imati će djeca s poteškoćama u razvoju i djeca iz obitelji u stanju socijalne pomoći.

U okviru boravaka s djecom realizirati će se odgojno-obrazovni rad u trajanju od 6 mjeseci, 4 radna dana u tjednu u dnevnom trajanju od 3 sata.

Javni oglas ostaje otvoren sedam dana od dana posljednjeg objavljivanja, a prijave za upis djece traju do 17. listopada 2014. godine.Javnioglas možete preuzeti na stranicama Vlade HBŽ i općine Tomislavgrad.

Dobre vijesti za dvorište škole u R.polju

  • PDF

Želimo izvijestiti cjelokupnu javnost kako se konačno pokrenulo pitanje rješavanja dvorišta naše škole. Na naše uporno pisanje o ovom problemu i traženje preko medija ,te  podnošenjem zahtjeva općinskom načelniku, reagirao je Načelnik Vukadin poslavši jutros na teren nadležnog inženjera iz Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje, kako bi se na terenu izmjerilo sve potrebito za sanaciju i izmjenu. Kako doznajemo sigurno ide kompletna ograda na dvorištu i najvjerojatnije zaštitna mreža. Što se tiče mreža za golove ukoliko ne uspijemo ovim putem, već imamo jednog našeg sponzora (identitet poznat organizacijskom odboru)koji će to financirati kako bi smo mogli promijeniti do memorijalnog turnira. Nadamo se da će se sve odraditi kako je obećano i u roku, kako bi smo dočekali Roško kulturno ljeto spremni, i ne sramotili se pred mnogobrojnim gostima koji nam stižu. Po zadnjim informacijama koje smo dobili iz Đakova, na smotri će nam se uz KUD pridružiti i čelnici gradske uprave grada Đakova. O svemu ovome će biti više riječi idućih dana.

Uskoro objavljujemo listu sponzora Roškog kulturnog ljeta, te ovim putem pozivam sve koji nisu, a žele i mogu da nas kontaktiraju.

Organizacijski odbor Roškog kulturnog ljeta

Usvojena Odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području općine Tomislavgrad

  • PDF

Iz općine Tomislavgrad stiže dobra vijest za sve roditelje novorođene djece.

Na jučerašnjoj 13. sjednici Općinskoga vijeća Tomislavgrad usvojena je Odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području općine Tomislavgrad. Visina jednokratne novčane naknade za svako novorođeno dijete iznosi 200 KM ,a pravo na njenu isplatu imaju roditelji novorođene djece koji podnesu zahtjev Službi za društvene djelatnosti i opću upravu općine Tomislavgrad u Centru za usluge građanima.


Uz popunjen obrazac prijave,dužni su priložiti slijedeće dokaze:

- Izvadak iz matične knjige rođenih,

- Uvjerenje o prebivalištu za roditelje i presliku osobne iskaznice,

- Karticu tekućeg računa i naziv banke.

Podnositelju zahtjeva koji ispunjava navedene uvjete utvrđuje se pravo na isplatu novčane naknade za novorođeno dijete i na temelju izdanog Rješenja o pravu na novčanu naknadu sredstva će biti doznačena u roku od 30 dana na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Da je mogla biti viša mogla je, ali bolje išta nego ništa.

Najava:Premijera predstave"Legende o rodijaku Ćipi" Frame Tomislavgrad

  • PDF

Građani Tomislavgada, ali i svi ostali Duvnjaci već su se tijekom prošlih godina navikli i puno puta uvjerili da je s godinama Frama Tomislavgrad postala nositelj mnogih kulturnih, duhovnih i zabavnih sadržaja u našoj sredini.

Jedna od niza njihovih djelatnosti i projekata su i kazališne predstave koje upriličuju od vremena do vremena.

Premijera jedne takve predstave, „ Legende o rodijaku Ćipi“,  održat će se u subotu, 15. veljače s početkom u19,00 sati. Predstava je rađena prema istoimenoj knjizi Petra Miloša. Scenarij je napisao fra Josip Mioč. Scenu su izradili Enis Redžepagić – Hek i Igor Mandušić. Predstavu izvode glumci dramske sekcije Frame Tomislavgrad.

Ne sumnjamo da će i ova predstava, kao i sve ostale do sada, biti dobro popraćena i da će se gledatelji nasmijati do suza.

Zato Vas Frama sve poziva na ovu premijeru u subotu u 19,00 sati. Ulaz je besplatan! Nećete požaliti!

www.samostan-tomislavgrad.info

Potpisan Ugovor o izgradnji II faze vodovoda Vojkovići

  • PDF

U zgradi općine Tomislavgrad danas  je potpisan Ugovor za izgradnju vodovoda Vojkovići (II. faza). Ugovor su  potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Petar Radoš, direktor  Javnog komunalnog poduzeća d.o.o. Tomislavgrad. Vrijednost ugovora iznosi  43.578,44  KM. U navedenu cijenu su uračunati svi troškovi nabave i  izgradnje, kao i sva porezna davanja. Rok završetka radova je 45 kalendarskih  dana.

Općini Tomislavgrad grant sredstva za kanalizaciju

  • PDF

U Sarajevu, u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, potpisana su dva ugovora: Ugovor o grantu I. (vrijedan 2.944.549,00 KM ili 1.505.524,00 EUR) i Ugovor o grantu II. (vrijedan 274.421,20 KM ili 140.530,933 EUR), za projekt ”Vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda općine Tomislavgrad”. Ove ugovore, između Federacije BiH i općine Tomislavgrad, potpisali su federalni ministar financija Ante Krajina i Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad.

Više...