Pet03182016

Last update08:42:37

Općina

Usvojena Odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području općine Tomislavgrad

  • PDF

Iz općine Tomislavgrad stiže dobra vijest za sve roditelje novorođene djece.

Na jučerašnjoj 13. sjednici Općinskoga vijeća Tomislavgrad usvojena je Odluka o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području općine Tomislavgrad. Visina jednokratne novčane naknade za svako novorođeno dijete iznosi 200 KM ,a pravo na njenu isplatu imaju roditelji novorođene djece koji podnesu zahtjev Službi za društvene djelatnosti i opću upravu općine Tomislavgrad u Centru za usluge građanima.


Uz popunjen obrazac prijave,dužni su priložiti slijedeće dokaze:

- Izvadak iz matične knjige rođenih,

- Uvjerenje o prebivalištu za roditelje i presliku osobne iskaznice,

- Karticu tekućeg računa i naziv banke.

Podnositelju zahtjeva koji ispunjava navedene uvjete utvrđuje se pravo na isplatu novčane naknade za novorođeno dijete i na temelju izdanog Rješenja o pravu na novčanu naknadu sredstva će biti doznačena u roku od 30 dana na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Da je mogla biti viša mogla je, ali bolje išta nego ništa.

Najava:Premijera predstave"Legende o rodijaku Ćipi" Frame Tomislavgrad

  • PDF

Građani Tomislavgada, ali i svi ostali Duvnjaci već su se tijekom prošlih godina navikli i puno puta uvjerili da je s godinama Frama Tomislavgrad postala nositelj mnogih kulturnih, duhovnih i zabavnih sadržaja u našoj sredini.

Jedna od niza njihovih djelatnosti i projekata su i kazališne predstave koje upriličuju od vremena do vremena.

Premijera jedne takve predstave, „ Legende o rodijaku Ćipi“,  održat će se u subotu, 15. veljače s početkom u19,00 sati. Predstava je rađena prema istoimenoj knjizi Petra Miloša. Scenarij je napisao fra Josip Mioč. Scenu su izradili Enis Redžepagić – Hek i Igor Mandušić. Predstavu izvode glumci dramske sekcije Frame Tomislavgrad.

Ne sumnjamo da će i ova predstava, kao i sve ostale do sada, biti dobro popraćena i da će se gledatelji nasmijati do suza.

Zato Vas Frama sve poziva na ovu premijeru u subotu u 19,00 sati. Ulaz je besplatan! Nećete požaliti!

www.samostan-tomislavgrad.info

Općini Tomislavgrad grant sredstva za kanalizaciju

  • PDF

U Sarajevu, u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, potpisana su dva ugovora: Ugovor o grantu I. (vrijedan 2.944.549,00 KM ili 1.505.524,00 EUR) i Ugovor o grantu II. (vrijedan 274.421,20 KM ili 140.530,933 EUR), za projekt ”Vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda općine Tomislavgrad”. Ove ugovore, između Federacije BiH i općine Tomislavgrad, potpisali su federalni ministar financija Ante Krajina i Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad.

Više...