Pet03182016

Last update08:42:37

Back Novosti Vijesti

Vijesti

Poziv vlasnicima pasa

  • PDF

Služba za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke  poslove, općina Tomislavgrad,  u p u ć u j e

P  O  Z  I  V

VLASNICIMA  PASA

Pozivaju se svi vlasnici pasa sa područja općine Tomislavgrad na upis istih u Registar  pasa.

Upis u Registar  je zakonska obveza za sve vlasnike pasa, a  obavlja se  u  Veterinarskim stanicama registriranim na prostoru  općine  Tomislavgrad.

Pored upisa pasa u registar,  vlasnici istih  dužni su:

- izvršiti cijepljenje protiv bjesnoće, te obilježavanje (mikročipiranje) pasa koji još nisu obilježeni,

- osigurati dokaz o obilježavanju pasa i cijepljenju protiv bjesnoće (knjižicu za psa),

- u roku od 15 dana prijaviti nestanak psa i uginuće, radi brisanja iz registra pasa,

- redovno svake godine ponoviti cijepljenje psa protiv bjesnoće.

Za ne izvršavanje navedenih zakonskih obveza, vlasnici pasa snositi će zakonom predviđene sankcije.

Troškove cijepljenja i obilježavanja (mikročipiranje)  snose vlasnici pasa, a  ako se vlasnici pasa odluče, da pored cijepljenja i obilježavanja (mikročipiranje), svoje pse podvrgnu i sterilizaciji odnosno kastraciji, paket veterinarskih usluga biti će besplatan.

Paket besplatnih usluga (cijepljenje, obilježavanje, sterilizacija/kastracija, čišćenje od parazita) osigurava Udruga za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja Hercegbosanske županije „O“ uz potporu  fondacije Dogs trust UK predstavništvo Sarajevo. 

Izvor:www.tomislavgrad.gov.ba

Božićni sajam u hotelu Tomislav 22.i 23.prosinca

  • PDF

Pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad, a u oganizaciji Službe za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove u hotelu "Tomislav" u Tomislavgradu održat će se Božićni sajam 22. i 23.prosinca 2015.godine.

Riječ je o izložbeno-prodajnom sajmu poljoprivrednih proizvoda , rukotvorina i amaterskih likovnih radova.Otvaranje sajma predviđeno je za utorak, 22.prosinca u 11,00 sati, a ocjenjivanje i izbor sira iz mijeha i najkavalitetnije domaće kobasice u srijedu u 12.00 sati.Oba dana upriličit će se bogat kulturno- umjetnički program.Za sve dodatne informacije obratite se u ured broj 4 u zgradi općine ili na telefon:356-445.
Svi ste dobro došli!

www.tomislavgrad.gov.ba

Pet godina od smrti pok.fra Marka Jukića

  • PDF

Sutra 01.prosinca 2015.godine navršava se pet godina od tragične smrti našeg pok.fra Marka Jukića.Bol i nevjerica je i danas prisutna kao i onog jutra prije mise zornice prje pet godina.Njegov lik i djelo živi u našim scrima, a plodove njegova rada i danas nosimo u župi.Na ovim stranicama je dosada ispisano more riječi zahvale životi i djelu našeg fra Marka.Nikad te nećemo zaboraviti dok god živimo mi koji smo te osobno poznavali i bili ti prijatelji, i dok god živi itko iz naše župe i šire.Gdje god si išao sijao si osmijeh, rad, poštenje,molitvu, iza tebe je ostao trag.Neka ti je pokoj vječni naš dragi fra Marko.

Sveta misa je sutra u župnoj crkvi u  Rošku Polju 18,00 sati.