Pet03182016

Last update08:42:37

Back Mjesna Zajednica LU ZAVELIM

LU ZAVELIM

Obavijest za članove LU "Zavelim"

  • PDF

Iz Lovačke udruge Zavelim stigla nam je Obavijest slijedećeg sadržaja:

LOVAČKI SAVEZ HERCEG-BOSNE

Lovačka udruga "ZAVELIM"

80247 Roško Polje

Bosna i Hercegovina

Mob:  063 897 521 / 00385 98 980 3260

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

Transakcijski račun: LU "ZAVELIM"  ROŠKO POLJE: 3382302200505679 kod UniCredit 

 

Obavještavaju se svi koji imaju prebivalište na području Hercegbosanske županije i maju postojeće oružne listove koji su izdani prije stupanja novog Zakona o oružju HBŽ-a

od 5. srpnja 2013. , da su dužni najkasnije do 1. srpnja 2015. izvršiti zamjenu postojećih oružnih listova. Rok važenja novih oružnih listova bit će 5 godina.

Za produženje valjanosti ORUŽNOG LISTA članovi Lovačke udruge ZAVELIM  uz ostalu dokumentaciju trebaju izvaditi i UVJERENJE  O ČLANSTVU a koja se izdaje na temelju članka 12., stavak 2,  Zakona o nabavci, držanju i nošenju oružja i streljiva (''Narodne novine Hercegbosanske županije '' br. 6/2013) i službene evidencije koja se vodi u udruzi,

Budući da je statutom udruge definirano da se potvrde mogu izdati ISKLJUČIVO ukoliko su izmirene sve obveze prema udruzi, MOLIMO cijenjene lovce da prije traženja same potvrde svakako izmire svoje obveze uplatom na račun udruge otvoren kod UNICREDIT ( Zagrebačka banka ) naveden u zaglavlju obavijesti.

Svima kojima bude potrebno uvjerenje o članstvu u Lovačkoj udruzi "ZAVELIM", a radi zamjene oružnog lista ili zahtjeva za nabavku oružja  neka se jave na vrijeme kako bi izbjegli bilo kakve prekršaje te Vas molim da vodite računa o gore  navedenom roku..

Više informacija o samom zakonu i njegovim odredbama možete saznati na sljedećoj web lokaciji: http://www.vladahbz.com/nn/2013/BROJ_6_2013.pdf

Otvorena lovna sezona

  • PDF

 

U nedjelju je LU Zavelim otvorila lovnu sezonu, a ujedno i proslavila 15.obljetnicu postojanja.Vrijeme je poslužilo, a Udruga se zahvaljuje svima na odazivu, ne samo gostima lovcima već i svima našim dragim mještanima koji su došli na našu malu proslavu.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našem poduzetniku MIRKU BAKULA (KAPETANU ) koji je donirao jednu svinju ( 120 kg )  kao i našim Bagićima
koji su meso profesionalno pripremili . Iz slika se vidi kako je ovaj put na neobičan način bilo pripremano.Ujedno se zahvaljujemo i Lovačkoj sekciji CERNO ( Čitluk ) koji su našoj udruzi također donirali profesionalnu bačvu do vrha napunjena sa 50 litara vina Zahvaljujemo se i svim domaćim  lovcima koji su ovaj put profesionalno ugostili naše drage goste iz Kaštel Kambelovca, Prološca, Imotskog, Posušja,Tomislavgrada, Čitluka, Gruda i Širokog Brijega.Sam lov je odrađen za svaku pohvalu u našem kršnom Zavelimu a feštu smonastavili u Rogovima.Pjevalo se i slavio do 21 sat kada smo svi prezadovoljni otišli na zaslužen odmor, rekao nam je tajnik LU Zavelim Radovan Serdarušić.Naš portal se pridružuje čestitkama.

Foto:Radovan Serdarušić

Lovačkoj udruzi Zavelim 2.500,00 KM za uređenje lokava

  • PDF

PROJEKT SANACIJE I UREĐENJA LOKVI HBŽ

Lovačka udruga  “Zavelim “ u petak  05 rujna 2014 u MPVIŠ u Livnu potpisala još jedan UGOVOR O SUFINANCIRANJU SANACIJE I UREĐENJA LOKAVA.
Tijekom mjeseca kolovoza javili smo se na natječaj  i  nakon njegova završetka pozvani  na potpis ugovora kojim smo dobili 2.500,00 KM za uređenja lokava odnosno pojilišta u našem lovištu. Posebno smo ponosni što je naša udruga i ovaj put prošla na natječaju a to je prije svega rezultat korektno obavljenog posla iz prethodnog projekta  te dostavljenih kako financijskog tako i izvedbenog izvješća. Premda se na natječaj javilo izuzetno puno udruga kako lovačkih tako i poljoprivrednih a ukupan fond sredstava u iznosu od 30.000,00 KM nedostatan  za sve prijavljene projekte,  još više smo zadovoljniji što se naš trud isplatio i nagradio. Projekt će se realizirati do travnja 2015 godine.
Svakako želimo istaknuti da smo i prošle godine sudjelovali na natječaju a potvrda dobro obavljenog posla je i ovaj novi ugovor.
Lovačka udruga od ove godine djeluje  na novim načelima koje je postavilo MPVIŠ ( od ove godine plaćamo godišnju koncesiju u iznosu od 2.000,00 KM ).
Kako su sredstva od članarina nedostatna za egzistenciju udruge preostaje nam svakodnevna bitka za novim projektima kako bi što više i bolje uredili naše lovište i nastavili s radom naše udruge koja će ove godine skromno obilježiti 15-godišnjicu postojanja dana 05.10.2014  kada će u našim Rogovima biti organiziran otvor lova i tradicionalna fešta.
Tajnik udruge : Radovan Serdarušić  dipl.oec