Pet03182016

Last update08:42:37

Back Šport Ostali Intervju s Josipom Serdarušićem

Intervju s Josipom Serdarušićem

  • PDF

Već smo pisali kako je Josip Serdarušić sredinom ljeta  preselio na Island u klub Akureyar,  u istoimeni grad koji se nalazi na sjevernoj obali Islanda, i drugo urbano sreedište na Islandu. Akureyri je važna luka i sjedište ribarske i prehrambene industrije, ali i turistički grad. Iz Islanda stižu samo lijepe vijesti. U zadnjem kolu odigranom 30.kolovoza u pobjedi svog kluba od 2:0 Josip je proglašen igračem utakmice,postigao  je gol i asistirao. Svaku utakmicu upiše ili asistenciju ili gol. Iako je Island daleko sve vijesti o klubu se prate u njegovu Rošku Polju, svi prate na kladionicama Islandsku drugu ligu, nema djeteta koje ne zna ime kluba. Čula sam se Jožom, postavila par pitanja o sredini di je došao, o životu, hrani, suigračima, klimi pa u nastavku pogledajmo šta nam je odgovorio.

Josip:Prije svega u klubu imam suigrača iz Splita Juraja Grizelja, koji mi je velika pomoć i potpora u klubu, van terena se družimo. Ima još igrača s Balkana, većinom Srbi, i trener je Srbin i golman, ali svi su ok. Klub je trenutno drugi na prvenstvenoj ljestvici, i kako stvari stoje trebao bi ući u prvu ligu. Međutim , još su tri kola do kraja, a imamo težak raspored, tako da je još sve otvoreno. U slučaju istog broja bodova s konkurentima za ulazak u prvu ligu ,  odlučuje gol razlika, a mi trenutno bolje stojimo, ali sve je još otvoreno, Bože samo zdravlje.

Pitali smo Jožu kakva je zemlja Island, grad u kojem se nalazi?

Grad u kojem se nalazim ima oko 20-ak tisuća stanovnika. Sad je ljeto pri kraju, u jednom danu se promijeni više klima . Turističko mjesto u koje svakodnevno pristaju kruzeri.

Kakva je hrana? Razlikuje li se od naše?

Josip:Hrana je puno začinjenija od naše, miješaju razne okuse, slano i slatko kombiniraju. U početku mi se bilo teško navići, ali sad sam našao par jela koja pojedem.

Ima li još neka zanimljivost koju bi htio podijeliti s nama?

(Smijeh) Sva ženska djeca treniraju nogomet.( a to je slično kao u Rošku Polju) ….(smijeh)

Islanđani žive svoj život, ne interesiraju ih previše drugi ljudi. Standard im je jako dobar, iako su npr.stanovi skupi ali s obzirom na visok standard mogu si to priuštiti.

Joža kad se vidimo u Rošku Polju?

Josip:Ako Bog da za dvadesetak dana, jedva čekam maminu kuhinju, he, he.

Želimo ti zdravlje, pobjede i plasman u prvu ligu, i naravno sretan dolazak kući.

Foto: Klub