Pet03182016

Last update08:42:37

Back Mjesna Zajednica Radovi Konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesne zajednice

Konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesne zajednice

  • PDF

KONSTITUIRAJUĆA  SJEDNICA  VMZ  ROŠKO POLJE

Večeras, deseti rujna  2013 godine  u Mjesnom domu u Roškom  Polju je održana Konstituirajuća sjednica VMZ Roško Polje. Sjednica je započela u 19 sati i trideset minuta iako je bila zakazana u 19 sati. Zbog  opravdanog kašnjenja vijećnika Mirka Gačića sjednica je započela u 19sati i trideset minuta.

Nakon kraćeg osvrta na protekle Izbore za VMZ i rezultate izbora pristupilo se  Izboru predsjednika, dopredsjednika i tajnika VMZ. Na sjednicu su se odazvali svi novoizabrani vijećnici: Ivan Ljubas- Iko (Zjalić), Ante( Mijo) Serdarušić, Filip Kelava- Sotić, Željko Sušilović, Nikola (Ivan)  Orlović i Ante Đikić. Sukladno Pravilniku MZ-e pristupilo se  predlaganju i glasovanju. Glasovanje je bilo javno.

Tijek predlaganja i glasovanja je bio sljedeći: Mirko Gačić je predložio Željka Sušilovića  za predsjednika uz osvrt na rad  Ante Đikića predsjednika u prošlom mandatu rekavši da je puno dobroga odrađeno držeći da se moglo i više. Naglasio  je kako treba dati šansu Željku Sušiloviću kao mlađem i da je u razgovoru sa Željkom Sušilovićem dobio potvrdu da Željko prihvaća kandidaturu za predsjednika VMZ. Uz  Mirka Gačića Željka Sušilovića su predložili i Ivan Ljubas –Iko (Zjalić) i Nikola(Ivan) Orlović. To je bio dovoljan broj glasova za izbor novog predsjednika u osobi Željka Sušilovića.  

Osobno sam istakao svoju kandidaturu za još jedan mandat predsjednika MZ no unatoč potpori Ante (Mijo) Serdarušića i Filipa Kelave- Sotića nisam prošao  jer je rezultat glasovanja bio tri dva u korist Željka Sušilovića, Nakon izbora Predsjednika MZ pristupilo se predlaganju dopredsjednika MZ. Željko Sušilović je predložio Ivana Ljubasa- Iko(Zjalić) uz obrazloženje i osvrt na njegove godine kao i samu ozbiljnost kao osobe. Uz Željkov prijedlog našao se i prijedlog Ante (Mijo) Serdarušića koji je predložio mene Antu Đikića koji sam odbio prihvaćanje uloge dopredsjednika iz meni osobno poznatih razloga koje sam i obrazložio kolegama vijećnicima, Pošto nije bilo drugih prijedloga Ivan Ljubas-Iko (Zjalić) je izabran za dopredsjednika MZ.

Potom se prišlo predlaganju i izboru tajnika MZ . Željko Sušilović je predložio Nikolu (Ivan) Orlović za tajnika. Uz Nikolu (Ivan) Orlović predložen je bio i Mirko Gačić koji je prijedlog odbio. Pošto nije bilo više prijedloga za tajnika je izabran Nikola(Ivan) Orlović.  Treba istaći da pri predlaganju i izboru predsjednika MZ bilo je rasprave i sučeljavanja među nama vijećnicima gdje sam osobno sudjelovao negirajući navode novoizabranog predsjednika  držeći ih neistinitim i netočnim. Na kraju ove sjednice u kratkom obraćanju novoizabrani predsjednik MZ Roško Polje pozvao je na zajednički rad naglašavajući kako ima neka obećanja kada su u pitanju nekakvi budući projekti  u MZ Roško Polje ponajprije Vranbaba. Sjednica je završila u dvadeset sati i petnaest minuta.

Ante Đikić